Direktlänk till inlägg 29 mars 2010
Ingredienser, Portioner 4:
4 1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g smör eller margarin
2 msk vatten
1 gul lök
150 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
400 g köttfärs
1 tsk salt 1 krm peppar
2 tsk oregano
1 burk krossade tomater (400 g)
½ dl chilisås
1 pkt djupfrysta grönsaker (ärter, majs och paprika 250 g)
PENSLING:
ägg
Tillagningstid:
Över 20 min Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
Hacka samman de båda mjölsorterna med matfettet i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet medan köttfärsröran görs. Skala och finhacka löken. Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i matfettet i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt fräsa med tills den blivit smulig och börjar får färg. Krydda med salt, peppar och oregano. Häll över tomatkross och tillsätt chilisåsen. Låt puttra ca 5 min. Blanda i grönsaksblandningen. Häll röran i en ugnssäker form. Kavla ut degen mellan två ark plastfilm. Lägg deglocket över köttfärsröran. Pensla locket med uppvispat ägg. Grädda i 225°C, ca 15 min. Servera med en grönsallad. Tips! Tips! Röra och pajdegen går bra att förbereda och förvara i kyl eller frys. Kavla sedan ut degen. Pensla och grädda vid servering.
Att vissa bara måste tro det värsta så fort man säger något! Orkar snart inte prata m vissa, griniga lätt stötta mm. Nääe fram för mer positiva tankar! ...
Jag måste ju bli bättre på det. Men i bland så orkar jag ju bara inte e så har jag bloggtorka. Är ju heller inget bra på att skriva el formuler mig så jag skämms lite över det. Men men man måste ju öva för att bli bättre så ni får stå ut m det ett ta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|